A legdrágábbak az olasz kempingek, a horvát Adria a hatodik

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Egyre népszerűbb szokássá válik, hogy a család nyáron összecsomagol, és ahelyett, hogy előre lefoglalt szállodában töltenék a vakációt, sátorral vagy lakókocsival vágnak neki az utazásnak. Egy most készült felmérés szerint, mely árak szerinti sorrendbe rendezte az európai kempingeket, az olasz Adrián kell a legtöbbet fizetni, a horvátok pedig a hatodik legdrágábbak, ha sátrazásról van szó.

Egy német autóklub készítette el azt a felmérést, melyből kiderül, hová érdemes elindulni, ha az ember kempingezésre vágyik, és mire lehet számítani árak tekintetében. A felmérés az Adriai-tenger mindkét partján, tehát Olaszországban és Horvátországban is elkészült, és meglepő eredményt hozott: a legdrágább ugyanis az olasz Adria lett kempingek tekintetében, itt legalább 45 eurót kell kifizetni, és ez még csak a kezdő ár, a határ szinte a csillagos ég. Az Adriai-tenger horvát partján jóval olcsóbban találhatunk kempinget magunknak, itt már 36 eurótól lehet foglalni, ezzel Horvátország a lista hatodik helyére került. Érdekes, hogy Svájc, ami tudvalevőleg meglehetősen drága, minden tekintetben, „csak” a második helyig kapaszkodott, itt ugyanis 40 euró körül lehet kempinget találni. A dobogó harmadik helyén Spanyolországot találjuk, nem sokkal maradt le Svájc mögött, hiszen itt 39 eurót kóstál a kempingben eltöltött pihenés. A felmérésből egyébként Magyarország sem maradt ki, mi a lista másik végén foglalunk helyet, a körülbelül 23 eurós árainkkal.
A legdrágábbak az olasz kempingek, a horvát Adria a hatodik

A legdrágábbak az olasz kempingek, a horvát Adria a hatodik

A kempingszezon április-májusban kezdődik meg, és évről évre egyre több család dönt úgy, hogy a nyaralásnak ezt a formáját választja. Amellett, hogy még így is olcsóbban ki lehet hozni, a gyerekeknek is igazán nagy élményt jelent a sátorállítás, a közös főzőcskézés, és akár az is, hogy az ember nincs helyhez kötve: ha úgy tartja kedve, bármikor továbbállhat, és néhány várossal arrébb élvezheti tovább a pihenést. Ráadásul a kempingezés remek lehetőséget biztosít, hogy az ember összhangba kerüljön a természettel, ha a tengerpartot már kiélveztük, remek túrákra lehet indulni, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt hatalmas élményt nyújthat – ráadásul mind Horvátországban, mind Olaszországban fantasztikus tájakat lehet felfedezni egy-egy ilyen kirándulás alkalmával.

A kempingezés tehát remek móka, és külföldön is érdemes belevágni, hiszen minden feltétel adott, hogy az egész család kikapcsolódhasson. Az aktuális árakról pedig könnyedén tájékozódhatunk az interneten, és bár idén az Európában található kempingek többsége 3%-kal emelte az árait, még így is érdemes ezt a vakációt választani.
Az Adriai-tenger legszebb szigetei 8.: Korcula
Bonyodalmak Sveti Nikola szigete körül - Elmaradtak a fejlesztések
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Biokovka

Makarska (CRO)

Hotel Biokovka - Makarska (CRO)