Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 3. - Szent Márk Fesztivál

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezik meg Horvátország fővárosában, Zágrábban a Szent Márk Fesztivált, amely idén április 25-én vette kezdetét, és egészen május 26-ig, tehát egy teljes hónapon át várja a kultúrára éhes látogatókat a legkülönbözőbb programokkal. A Szent Márk Fesztivál középpontjában a zene áll, elsősorban a klasszikus zene, ezért nem is lehet meglepő, hogy a koncertek helyszínei között templomokat is találunk, illetve a szervezők igyekeznek minden olyan helyiséget kihasználni és birtokba venni, amely koncertek megrendezésére alkalmas.
Szent Márk Fesztivál 2011 - Középpontban a klasszikus zene

Szent Márk Fesztivál 2011 - Középpontban a klasszikus zene

A Fesztiválon a horvát művészek és zenekarok mellett számos külföldi vendég is szerepel majd, így lehetséges, hogy a találkoznak egymással a horvát zenei hagyományok, illetve az európai világzene - éppen ez adja a Szent Márk Fesztivál különlegességét. A hazai előadók mellett fellépnek többek között német, osztrák, brit, orosz, lengyel és svéd művészek, kórusok, zenekarok is, tehát valóban igen sokszínű műsorral várja a látogatókat a Fesztivál.

A komolyzene iránt rajongóknak érdemes megfontolni egy zágrábi kiruccanást, ugyanis olyan ritkán hallható művek is felcsendülnek majd a Fesztiválon, amelyeket ritkán van alkalma hallani a műértő közönségnek - ráadásul olyan muzsikusok szólaltatják meg a hangszereket, akiket hallani eleve kuriózum. A Szent Márk Fesztivál részletes programja, illetve a jegyárak megtekinthetők a Fesztivál hivatalos honlapján, a www.festivalsvmarka.hr-en.
Több új járatot is indít a Croatia Airlines nyáron
Már idén ősszel indít járatot a Ryanair Montenegróba
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Admiral

Opatija (CRO)

Hotel Admiral - Opatija (CRO)

 

Legnézettebb települések: