Sport, kirándulás és karnevál - Aktív kikapcsolódás Pag szigetén

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A kalandvágyó búvárok kedvence lehet Pag szigete, ahol a „hagyományos” víz alatti látnivalók mellett régészeti lelőhelyeket és elsüllyedt hajómaradványokat rejt a tengerfenék. Az érdeklődők rendelkezésére áll több olyan ügynökség is, amely a profi búvárok részvételével szervez kirándulásokat a mélybe. Azoknak, akik még csak ismerkednek a sporttal, kezdő és haladó tanfolyamokat kínál a nyaralóhely, amelyeken már néhány nap alatt is komoly eredményeket lehet elérni. Az öböl vízi sportok űzésére is kiválóan alkalmas, a helyi széljárás különösen az egyenletesebb, kisebb hullámokat kedvelő szörfösöknek kedvez.

A szárazföld sem okoz csalódást az aktív életmódot élőknek, a szigeten körbevezető kerékpárutakat olajfák, szőlőskertek és látványos sziklafalak teszik felejthetetlenné. A hegymászás szerelmesei a helyi idegenforgalmi közösség jóvoltából ismerhetik meg a sziget legmagasabb pontjaira vezető ideális útvonalakat. (Ezek közül néhány csak csónakkal közelíthető meg.)
Pag városának látképe

Pag városának látképe


Pag felfedezését különféle hajókirándulások is segítik, melyek során a turisták eljuthatnak a Caska-öbölbe, kiköthetnek a Metajne nevű apró halászfaluban és belekóstolhatnak az érintetlen tájakat és élővilágot feltáró "hajótörött-turizmusba".

A nyár közepén Pag szigetre utazók az Adria legrégebbi karneválján is részt vehetnek, amelyet idén július 26. és 27. között rendeznek meg. Ennek részeként bárki csatlakozhat a tradicionális Paško kolo táncot járók csapatához, és megnézheti azt is, ahogyan a gonosz szellemek elűzése céljából bábut égetnek Pag város közterén.

A sziget által kínált további programokról és eseményekről annak hivatalos oldalán (www.tzgpag.hr) található bővebb információ.
Vigyázzunk a sirályokra az adriai nyaralás alatt!
Izgalmas időutazásra invitál az Isztriai-félsziget programsorozata
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Dalmacija

Makarska (CRO)

Hotel Dalmacija - Makarska (CRO)