Sissy kilátója ismét régi fényében pompázik Krka Nemzeti Parkjában

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A múlt héten adták át a felújított Sissy-kilátót a Krka Nemzeti Parkban, az új látványosság június 16-tól látogatható a nagyközönség számára. A Nemzeti Park egyik ékessége a kilátó, amelyet 1875-ben építettek, a Monarchia akkori császára, Ferenc József, és felesége, Sissy királyné látogatásának alkalmából - ezt, és a hozzá vezető teljes utat újították most fel. A turistautat, amely a Manojlovac-vízeséshez vezet, egészen helyreállították, kijavították a korlátokat és a lépcsőket, és maga a kilátó is új köntöst kapott.
Krka híres vízesései rengeteg turistát vonzanak

Krka híres vízesései rengeteg turistát vonzanak

A Krka Nemzeti Park Horvátország egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számít, vízeséseivel, zegzugos turistaútvonalaival a látogatók kedvencei közé tartozik. Amellett, hogy most már Sissy kilátójából is körülnézhetnek, a turisták megtekinthetik a nemrégiben befejeződött régészeti feltárás eredményét is, az úgynevezett Burnum-ot, amely egykor római amfiteátrumként és helyőrségként működött. A helyszínen, amely korábban igen komoly római katonai központ volt, nem csak a romokat lehet megtekinteni, hanem kiállítás is nyílt a római kor használati eszközeiből, illetve fegyverekből.

A Krka Nemzeti Parknak idén már eddig is komoly forgalma volt, júniusig összesen nyolcvanháromezren látogattak el az Adria festői szépségű szigetére, és ez a szám természetesen a nyári főszezonban sokszorosára nőhet. A Nemzeti Park belépőit a tavalyi áron lehet megváltani, idén nem emeltek árat: a legolcsóbb felnőtt jegy 90 kuna, míg a gyermek 70 kunába kerül.
Erdőtüzek okoztak komoly pusztítást Horvátországban
A World Travel Awards jelöltjei között Spilt és Dubrovnik
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Pical Hotel

Poreč (CRO)

Pical Hotel - Poreč (CRO)

 

Legnézettebb települések: