Mit vigyek az Adriai nyaraláshoz? - amiket nem érdemes itthon hagyni

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A horvátországi nyaralás előtt az utolsó napok a készülődéssel, pakolással telnek. Természetes, hogy ruhákat, fürdőruhát, útlevelet vagy személyi igazolványt, és egyéb alapvető dolgokat nem felejtünk el bepakolni, de vannak olyan tárgyak, amik lehet, hogy a készülődés véghajrájában nem jut eszünkbe bepakolni – főleg, ha először készülünk az Adriára.
A flip-flop papucs lehet, hogy kevés lesz az Adria sziklás-kavicsos partjaihoz

A flip-flop papucs lehet, hogy kevés lesz az Adria sziklás-kavicsos partjaihoz

Strandcipő: Horvátországban javarészt kavicsos és sziklás strandok vannak, és a Balagonhoz edzettek nem is gondolják, hogy ez a helyzet megoldásért kiált. Mezítláb nem csak hogy kellemetlen érzés, hanem balesetveszélyes is a kavicsokon való járás (és akkor még a Horvátországban gyakori tengeri sünökről nem is beszéltünk!). A sima papucs megoldás lehet a parton, a vízben viszont nem – állandóan leesik és úszni sem lehet benne igazán. Erre a problémára fejlesztették ki az itthon is kapható strandcipőket, amik megvédik a lábat, mégis könnyűek, és nem akadályozzák az önfeledt strandolást.

Búvárszemüveg, pipa: azt gondolnánk, hogy csak a búvároknak lehet szükségük ezekre az eszközökre, pedig nem. Horvátországban – főleg a nagyobb sziklák közelében - még az 1-2 méteres vízmélységnél is rengeteg a látnivaló – tengeri sünöket, sokféle halat és rákokat is láthatunk.

Napernyő: ha kopárabb területre megyünk, ahol nincsenek árnyat adó fák a közelben, akkor jól jön a napernyő, a kisebb méretek beférnek az autóba. Lehet napernyőt bérelni, de ez nem a legolcsóbb megoldás.

Elsősegély doboz, gyógyszerek: jó, ha felkészülünk a váratlan helyzetekre, legyen nálunk elegendő kötszer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, de ne maradjon otthon a lázmérő, a láz- és fájdalomcsillapító sem. Ha a csapatban van, aki nem bírja jól a hosszabb utakat, akkor a Daedalon is jól jön.

Rokonok, barátok lakcíme: sokszor előfordul, hogy szeretnénk képeslapot küldeni szeretteinknek, de nem tudjuk a pontos címet. Előre is felkészülhetünk az ilyen helyzetekre, ha még itthon utánajárunk a pontos házszámoknak, irányítószámoknak.
Egyre kevesebb cápa és rája van az Adriai-tengerben
Saját kőszobra lehet Horvátországban: Telascica Nemzeti Park
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Consul

Split (CRO)

Hotel Consul - Split (CRO)