Hogyan vihetjük magunkkal kutyánkat a horvátországi nyaralásra?

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A kutyatulajdonosoknak örök kérdés, hogy hogyan oldják meg kedvencük elhelyezését a nyaralás idejére. Nem mindenkinek van olyan rokona, vagy ismerőse, akire rá tudná hagyni az ebet erre az egy-két hetes időszakra, sokan a panzióktól is ódzkodnak, ráadásul abból az összegből, amit ott elkérnek a kutyák felügyeletéért, már akár magunkkal is vihetjük a nyaralásra a kutyánkat, akinek ráadásul amúgy is az a legjobb, ha a gazda mellett van. Akár a tengerparti nyaralásunkra is magunkkal vihetjük kutyánkat, ha betartjuk az ezzel kapcsolatos szabályokat.
Sok gazda a nyaraláskor is ragaszkodik házikedvence jelenlétéhez

Sok gazda a nyaraláskor is ragaszkodik házikedvence jelenlétéhez

Az első feltétel, aminek eleget kell tenni, hogy a kutya rendelkezzen microchippel (ezt egyébként 2012 év végéig minden kutyába kötelező beültettetni hazánkban). Horvátország még nem az Európai Unió tagja, ezért elvileg nem érvényes az EU-s kutyaútlevél, a gyakorlatban azonban a helyi hatóságok mégis elfogadják azt a horvát határon. Egységes európai állatútlevél kiállításával kapcsolatban forduljunk a kutya kezelő állatorvosához! Ha nem váltjuk ki az állatútlevelet, akkor pedig egy hatósági állatorvosi igazolásra lesz szükségünk. Azt, hogy ki az adott területen a hatósági állatorvos, kutyánk kezelőorvosa fogja tudni megmondani. Azonban útlevél nélkül annyival nehezebb dolgunk lesz, hogy a hazautazás előtt be kell szereznünk még egy hatósági igazolást, ezúttal valamelyik horvátországi hatósági állatorvostól. A hazaút előtt viszont nem szükséges előzetes vérvizsgálat.

A tervek szerint Horvátország 2013 júliusában csatlakozik az EU-hoz, így akkortól kezdve hivatalosan is az uniós állatútlevél jelenti a megoldást, ha kedvencünkkel szeretnénk a horvát tengerpartra utazni. Egyszerre legfeljebb öt házikedvencet vihetünk magunkkal Horvátországba. Fontos információ még, hogy az utazást legkorábban az első veszettség elleni oltást követő 21. napon lehet megkezdeni, így ha növendék kutyával együtt szeretnénk utazni, erre is figyelni kell.
Van-e cápaveszély az Adriai-tenger vízében fürdőzve?
Versenyre kelhet a csöppnyi szlovén tengerpart Horvátországgal?
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Grand Hotel Bonavia

Rijeka (CRO)

Grand Hotel Bonavia - Rijeka (CRO)