Európa legszebb strandja Brela tengerpartján

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Nem sokan ismerik Brelát, a Makarska riviéra apró települését, amely kis mérete ellenére is ott van a legnagyobbak között: az amerikai Forbes magazin Európa legszebb, és a világ hatodik legszebb strandjának választotta meg a település egyik partszakaszát. Brela a gyönyörű természeti környezetet és a nyugalmat kedvelők paradicsoma.
Kamen Brela, a csöppnyi sziget a település jelképévé vált

Kamen Brela, a csöppnyi sziget a település jelképévé vált

Brela Horvátország déli részén fekszik, 15 km távolságra Makarskától. Mintegy 1800 lakosa van, és sokan keresik fel évről-évre. Köszönhető ez Punta Rata nevű strandjának, amelyet túlzások nélkül is a világ egyik legszebb helyének nevezhetünk. Brela jelképe a Kamen, ez a kicsiny sziget a part közelében emelkedik ki a vízből, és megkapó látványt nyújt különleges formáival, és a rajta növekvő pínea fenyők kis csoportjával. Brela hírneves strandja nemcsak szépségével arat: kristálytiszta vize, és a hűs árnyékot fák miatt is népszerű a turisták körében. Érdemes kirándulni a part mellett kimagasodó dombokon és hegyeken, amelyek pazar kilátást nyújtanak a tengerre.

A sportosabb turisták végiggyalogolhatnak a mintegy 10 kilométer hosszú tengerparti sétányon is, amely elvezet a szomszédos Baska Voda településig. A kis halászfalu ma már szintén népszerű üdülőhellyé vált, és szépségében sem sokban marad el a Brelától. Egyik partszakaszát a Sunday Times 2007-ben beválogatta a világ 20 legszebb strandja közé. Érdemes megtekinteni a környéken található bizánci romokat is.

Baska Vodáról gyönyörködhetünk a közeli Biokovo-hegy szépségében, és érdemes kirándulást szervezni Horvátország legmagasabb hegységébe (1762 m). A Biokovo nemzeti park is egyben, különleges állat- és növényvilága miatt kapta meg ezt a címet.
Krka Nemzeti Park - A természet érintetlen csodái horvátországban
Strandolás és kultúra: Világörökségi helyszínek a horvát tengerparton
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Laguna

Gradac (CRO)

Hotel Laguna - Gradac (CRO)

 

Legnézettebb települések: