Egy horvátországi nyaralásra 528 eurót költünk átlagosan

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A magyar turisták átlagosan 528 eurót költenek el egy horvátországi nyaralásra. Ez az összeg 8 éjszakára számolva, családdal utazókra érvényes. Ez az adat a Horvát Turisztikai Intézet felmérésének egyik eredménye, a kutatás célja az volt, hogy feltérképezze a magyar állampolgárok utazási szokásait. A kutatást és annak eredményeit 2013 június elején mutatták be a közvéleménynek.
A magyar turisták 63 százaléka kíváncsi a helyi nevezetességre

A magyar turisták 63 százaléka kíváncsi a helyi nevezetességre

A felmérésből kiderül az is, hogy a Horvátországba utazó magyarok közel 60 százaléka 30 és 49 év közötti, mintegy 65 százalékuknak felsőfokú végzettsége van, és 68 százalékuk olyan városban él, amelynek lakosságszáma 10 000, vagy ennél nagyobb. A kutatásból kiderül az is, hogy legtöbben a családot felpakolva utazunk: a megkérdezettek 56 százaléka van ezzel így, míg a válaszadók 28 százaléka utazik másodmagával.

Legtöbben nem szeretnénk mást, csak üdülni és kikapcsolódni (70 százalék nyilatkozott így), 33 százalék szeretne új élményeket szerezni, a magyar turisták 44 százaléka pedig kifejezetten szeretne szórakozni is. Arról is van elképzelésünk, hogy mit fogunk csinálni a horvátországi nyaralás során: a legtöbben fürdőzni, sétálni és éttermeket látogatni szeretnénk, de 40 százalékunkat a múzeumok és a nemzeti parkok sem hagyják hidegen, 63 százalék pedig a helyi látványosságokra is kíváncsi.

Természetes, hogy mindenki szeretne hosszú heteken át nyaralni és pihenni, és van aki ezt meg is engedheti magának: az utazók 27 százaléka legalább 8 éjszakát tölt el Horvátországban, és 45 százalék 4-7 éjszakáig nyaral itt. Átlagosan egyszerre hárman indulunk útnak, és 8,2 éjszakán át tart a nyaralásunk.
Izgalmas időutazásra invitál az Isztriai-félsziget programsorozata
Egyre kevesebb cápa és rája van az Adriai-tengerben
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Adria

Biograd na Moru (CRO)

Hotel Adria - Biograd na Moru (CRO)