Só Múzeum várja a turistákat Horvátországban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Zadar közelében nyitotta meg a kapuit az a Só Múzeum, amely Horvátország első ilyen jellegű látványosságaként várja a turistákat. A Ninben található múzeum az ottani sólepárlók közelében épült fel. A Só Múzeumban a látogatók megismerhetik a nini só tradicionális előállításának folyamatát, de arról is informálódhatnak, hogy mennyire fontos az emberi szervezetnek a só. Az a különleges tengeri só, amelyet Ninben állítanak elő, a természeti adottságok miatt olyan egyedülálló, ugyanis a só lepárlásához rengeteg napsütésre és enyhe szélre van szükség, amelyek itt tökéletesen adottak.
Só Múzeum várja a turistákat Horvátországban

Só Múzeum várja a turistákat Horvátországban

A múzeumhoz egy park is tartozik, ahol a látogatók megfigyelhetik a tengervíz útját, amely elször áthalad egy gáton, majd egy medencében a nap és a szél segítségével kristályossá válik, végül pedig kinyerik belőle a sót. A parkban számos különleges növényt, köztük fűszernövényeket is megcsodálhatnak az érdeklődők, köztük a sóvirágot, amely igen sok értékes ásványi anyagot tartalmaz.

A múzeum épületében egy történeti áttekintéssel is találkozhatnak a látogatók, amelynek nyomán megismerkedhetnek a sólepárlás érdekes történetével, amelynek kezdetei egészen a római korig visszanyúlnak. A kiállított tárgyak között megtalálhatók a sólepárlás és begyűjtés legkülönfélébb eszközei is, így például a fakeretek, amelyekbe a sót gyűjtötték, a sógereblye, vagy a sópapucs. Aki tehát Nin környékén tölti szabadságát, feltétlenül áldozzon egy kis időt a Múzeumra, mert különleges élményben lehet része.
Ismét nagy a kánikula az Adrián
Csalnak a magyarok a parkolási díjakkal Horvátországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Savoy

Opatija (CRO)

Hotel Savoy - Opatija (CRO)

 

Legnézettebb települések: