Rab-szigeten új kompkikötő épül - Nyáron már használhatják a turisták

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tervek szerint még idén nyáron átadják a turistáknak azt az új kompkikötőt, amely Rab-szigetén létesül, és ezzel mentesíti a jelenlegi átkelőt a szigetre. Az új komp délről köti majd össze Rab-szigetet a szárazfölddel, a kikötő Stinica település határában lesz, a munkálatok pedig hamarosan megkezdődnek. A kompkikötőhöz vezető utak már elkészültek, sőt, egy négyszáz férőhelyes parkolót is kialakítottak az átkelő innenső oldalán.
Rab-szigeten új kompkikötő épül - Nyáron már használhatják a turisták

Rab-szigeten új kompkikötő épül - Nyáron már használhatják a turisták

A rabi idegenforgalmi szervezet közlése szerint a legtöbb turista kocsival érkezik Rab-szigetre, ezért nem is meglepő, hogy évente több mint háromszázezer jármű fordul meg a szárazföld és a sziget között, ami eddig a nyári időszakban komoly fennakadásokat okozott: az egyetlen átkelőnél gyakran több kilométeres sor is kialakult, és előfordult az is, hogy órákig kellett várakozni a turistáknak, hogy átjussanak Rabra.

A munkálatok során a Rab-szigeten található Misnjak kikötőjében kiszélesítették a fel- és lehajtókat, hogy az autósok kényelmesebben közlekedhessenek, illetve elkészültek a kompátkelőt kiszolgáló létesítmények is. Mostantól négy hajó közlekedik majd párhuzamosan, ugyanis az átalakításoknak köszönhetően egyszerre három komp is ki tud majd kötni, ezáltal lényegesen meggyorsul a forgalom.
A horvát autópálya új szakaszának nevén vitatkoznak a települések
Horvátországban rekordot döntöttek a magyarok - Sok a magyar az Adrián
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Savoy

Opatija (CRO)

Hotel Savoy - Opatija (CRO)

 

Legnézettebb települések: