Így közlekedjünk Olaszországban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A temperamentumáról híres Olaszországban legalább olyan fontos, hogy külföldiként betartsuk a közlekedési szabályokat, mint akár itthon. Az olasz városokban nemrégiben módosuló közlekedési szabályok alapján igen magas bírságra számíthat, aki nem veszi figyelembe a szabályokat, és megszegi azokat. Komoly pénzbüntetés jár egyebek mellett azért, ha valaki áthajt a piroson (130-550 Euró között), ha mobiltelefont kihangosító nélkül használunk (33-140 Euró), vagy ha nem kapcsoljuk be a biztonsági övet (68-275 Euró).
Utca Olaszországban

Utca Olaszországban


Olaszországban 0,5 ezrelék a megengedett határérték, ami az alkoholt illeti, a büntetés pedig annak arányában változik, hogy mennyi alkoholt ivott az illető, de nagyjából 780 és 1100 Euró között mozog a bírság összege, ráadásul be is vonhatják a jogosítványt néhány hónapra. Parkolásnál nagyon kell figyelni a sárga vonalakra, ugyanis az ezzel jelölt területek buszok és taxik számára vannak fenntartva, így oda nem szabad állni. A jelölés egyébként könnyen megjegyezhető: a fehér felfestésnél ingyen lehet megállni, a kéknél fizetni kell a parkolásért, a sárga mellett tilos továbbá megállni a fekete jelölésnél.

A sebességkorlátozás Olaszországban lakott területen 50 km/óra, lakott területen kívül 90 km/óra, az autópályán pedig 130 km/órával lehet haladni.
A legszebb adriai szigetek 4. - Hvar sziget
Így közlekedjünk Horvátországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Marina

Brela (CRO)

Hotel Marina - Brela (CRO)