A legszebb adriai szigetek 4. - Hvar sziget

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Történelmével, kulturális értékeivel hódít sorozatunk következő szigete, Hvar. A velencei építészet gyönyörű remekeit csodálhatják meg az ide látogatók, de itt található Horvátország legidősebb települése, Stari Grad is. A sziget legnagyobb települése az azonos nevű Hvar, amelyet fal vesz körül, amely még a VII. századból maradt fenn. Kikötője varázslatos nyüzsgéssel várja a látogatókat, és színháza is van, mely hihetetlenül régen, 1612 óta várja a szórakozni vágyó közönséget.

Remek kiállításokat tekinthet meg az utazó a Hvar város dombjain álló erődben, amely a XVI. században épült, és a kilátás sem utolsó a városra. Hvar főterén áll a Szent István Katedrális, mely reneszánsz és barokk stílusjegyeket egyaránt visel, tizenegy oltárral várja az érdeklődőket. Szintén a főtér látványossága az óratorony, amely eredetileg a kormányzói palota része volt, most egy hotelt ékesít, de így is érdemes megtekinteni, hiszen páratlan szépségű.
Hvar sziget

Hvar sziget


Hvar sziget közepén fekszik Jelsa település, ahová elsősorban a fantasztikus, méltán híres borok miatt érdemes ellátogatni. A legnemesebb borok kóstolása mellett a turisták tehetnek egy kiadós sétát a hatalmas és gyönyörű parkban, a Perivojban, ahol a mediterrán növényvilággal lehet közelebbről megismerkedni.

Kr. e. 384-ben alapították Hvar szigeten Horvátország legrégibb települését Stari Gradot görög telepesek, a városkában szinte kézzel fogható a történelem, 500 évesnél is régebbi templomai, hangulatos, szűk utcácskái mindenkit levesznek a lábáról. A várost egyébként szőlőültetvények, tölgyfaerdők, és olívamezők veszik körül, a turistákat pedig igazi vendégszeretettel fogadják a helyiek.

Érdekességek Hvar-ról:
- a szigeten átlagosan naponta 7,7 órán át süt a nap
- Hvar település pezsgő éjszakai élete első sorban a fiatalabb korosztály számára lehet vonzó
- Jelsa első szállodája, a Hotel Jardan 1911-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt
- Hvar kikötőjéből hajótaxikkal érhetők el a Pakleni-szigetek, a húsz apró sziget strandokkal, és középkori épületekkel várja a látogatókat
Adria Sound augusztusban? - Gerendai Károly fesztiválozna az Adrián
Így közlekedjünk Olaszországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Laguna

Novigrad (CRO)

Hotel Laguna - Novigrad (CRO)

 

Legnézettebb települések: